(בננה ביץ' או כפר עזה?, בעקבות רינו צרור במוספשבת של מעריב, 11.7.08)
(מדינת תל אביב – איום על ישראל, ארנון סופר ויבגניה ביסטרוב)
רבים מצעירי הגליל מתגוררים בתל אביב ושכנותיה. מדינת תל אביב.
בננה ביץ', אחד מסמליה הבולטים של העיר תל אביב, מסמל את מדינת תל אביב.
בעיר תל אביב יש הכל: לילות לבנים, כל התיאטראות, כל בתי הקולנוע, כל העיתונים, תחנות הרכבת והאוטובוסים הגדולות ביותר,כל המוזיאונים והגלריות וגם כל העוצמה המסחרית, המינהלית והתקשורתית שמשלמת לעיריה מיליארדי שקלים ארנונה, בהם היא בונה רציפים מעץ בחוף הצפוני, פארקים וגני משחקים, מסלולי רכיבה על אופניים ובעצם מה לא.
תל אביב מוגדרת כ"עיר עולים". כשמשרד הבטחון משלם ארנונה, הוא משלם את מלוא ההיטל לפי צו המיסים. כך גם משרדי הממשלה האחרים, בתי החולים וכל תשתית לאומית אחרת.
נעבור לגליל. הגליל הירוק, הגליל הרומנטי, הגליל שאינו מסוגל להחזיק בצעיריו.
מזל שיש גוגל וויקיפדיה, כך שגם קהילה נידחת בגליל מופיעה ברחבי האינטרנט. משהו מהסוג של "בית קטן בערבה".
כשמועצה בגליל כבר מחייבת את משרד הבטחון בארנונה עבור איזה מחנה קטן, עושים לה טובה ומשלמים לה רק 30% מההיטל לפי צו המיסים. כשקבעו בשנת 1952 מיהן "ערי העולים", דילגו על רוב המועצות בגליל. לא היינו קיימים, אז המחוקק עשה טובה וקבע לנו 30%.
בערך באותה תקופה התברר כי לתל אביב ושכנותיה יחסרו בקרוב מים לשתיה. לקחו כסף מהגרמנים (קראו לזה "שילומים") והקימו את המוביל הארצי. בהמשך התברר כי איכות מי הכנרת הולכת ויורדת. הגיעו למסקנה כי בורות השופכין הביתיים שכל מושבניק חפר בחצרו, מעבירים למי התהום ומשם לנחלים תוצרים לא סימפטיים.
חשבו וחשבו והחליטו להטיל על המועצות להקים מערכות ביוב מודרניות.
מזל שלא הטילו עליהן את מימון סלילת הכבישים, הקמת מחנות צבא ותחנות משטרה, בניית בתי ספר או תשתיות חשמל. רק ביוב. נראה זניח?
במועצה האזורית מבואות החרמון בה אני מתגורר יחד עם עוד 6,000 תושבים הוציאו עד עתה על מערכות הביוב סכום זניח של 65 מיליון ₪. המדינה נתנה בערך רבע מזה כמענק ואת השאר המועצה נדרשה לממן בהלוואות צמודות ובריבית של 5% לשנה. אגב, המועצות הערביות קיבלו 50% מענק ועדיין חלק גדול מהן מזרים מי שופכין לכל עבר.
בכל אחת מחמש עשרה השנים הבאות מבואות החרמון תצטרך להחזיר לבנקים 5 מיליון ₪. פרויקט הביוב גמר את המועצה. חיסל אותה.
זו בדיוק הסיבה ש- אצלנו אין לילות לבנים, תיאטראות, מוזיאונים...
תושבי המועצות הקטנות בגליל ישלמו מכיסם כדי שבתל אביב יוכלו לשתות מים נקיים ולהמשיך להתענג על כל הלילות הלבנים, המוזיאונים והתיאטראות.
אני טוען בתוקף : מדינת תל אביב צריכה לשלם. יש לה מאיפה.