הינך נמצא כאן: שער » כתבות          להרשמה        למה צריך להירשם לאתר ?    
   
כתבות
 

Current Articles | Categories | Search | Syndication

הדיון בבג"צ בשבע העתירות נגד החלטה 979 על זכויות חברי הקיבוצים והמושבים בחלקות המגורים הועבר לדיון בפני הרכב של שבעה שופטים

7 העתירות שהוגשו לבג"צ כנגד החלטה 979 של מועצת מקרקעי ישראל המסדירה את זכויות חברי הקיבוצים והמושבים בחלקות המגורים הועברו לדיון בפני הרכב של שבעה שופטים.

ההחלטה להעביר את הנושא להרכב רחב מעידה על החשיבות הרבה שרואה בית המשפט העליון בהחלטה זו שתקבע את עתידם של מאות אלפי חברים בקיבוצים ובמושבים ביחס לזכות לבעלות בדירה בה הם גרים.

שלוש מהעתירות הוגשו על ידי הועד הציבורי "כאן ביתי", המייצג חברי קיבוצים במאבק על זכויותיהם בחלקות המגורים. הועד ביקש לשנות סעיפים בהחלטה 979 שיש בהם התערבות בלתי נסבלת של מועצת מקרקעי ישראל בהחלטות פנימיות של הקיבוץ, שינוי רטרואקטיבי של הכללים לרישום חברים חדשים בקיבוצים, קיפוח זכויותיהם של החברים הותיקים שההנחות להם הם זכאים נשללו מהם והגבלת זכויות המגורים בקיבוץ לתחום מצומצם הקטן בהרבה מהנהוג כיום. העתירות הוגשו באמצעות עו"ד צפריר בן אור ממשרד איתן לירז ועו"ד רון רוגין ממשרד רוגין שטראוס.

עמותת אדמתי, המייצגת 145 קיבוצים ומושבים, עתרה כנגד האפליה בין ההתיישבות לבין החוכרים העירוניים בנוגע לדמי ההיוון שעליהם לשלם תמורת רישום דירת המגורים על שמם – פער של מאות אחוזים! העתירה הוגשה ע"י עורכי הדין עפר נעם ויוסי ג'רסי.
לטענת אדמתי, לא יעלה על הדעת שהמועצה אפשרה במסגרת שורה של מבצעי היוון לחוכרים העירוניים ובכלל זה באפקה, תל ברוך ויישובים עירוניים אחרים להוון את זכויותיהם בנכס המגורים תמורת דמי היוון בשיעור 3.75% בלבד, בעוד שחוכרים מהמגזר החקלאי שהשתתפו ברכישת הקרקע, גאלו אותה וקיבלו קרקעות בלתי מפותחות יידרשו לשלם דמי היוון בשיעור העולה פי 9 מזה שנדרש מן החוכר העירוני.

עתירות נוספות הוגשו ע"י פורום הערים הגדולות, האגודה לצדק חלוקתי ואדם טבע ודין.

יעקב בכר, יו"ר "כאן ביתי", ברך על החלטת השופטים להעביר את הדיון להרכב נרחב: "אנו מלאי אמון בשופטי בית המשפט העליון שישמעו באורח רוח את מכלול הטענות, כפי שהיה בדיון הראשון ויעשו עם ההתיישבות את הצדק ההיסטורי. דבר זה נמנע מאיתנו למרבה הצער בדיון הציבורי וכן במוסדות המינהל שרוויים בדמגוגיה, דיס-אינפורמציה והפרחת נתונים לאוויר שאין ביניהם לבין המציאות ולא כלום."


  להדפסה
תגובות
ע"י אשר דעדוש ב Monday, June 30, 2008 6:03 AM
לדעתי על המנהל ואו הרשות המקומית הנהנים בדרך כלל מהשבחת נכס חייבות לפצות את בעלי הנחלות על הקטנת החלקת המגורים מ 4 דונם ל 2.5 דונם כפי שמבקש המנהל להנהיג כיום.

Click here to post a comment
 
 
 ענן תגיות של הדף  
 
תפעול וניהול האתר - ערן שאקי 054-4731702
אתר על ידי אתרים ת.ר. בע"מ  054-4525492  Site by AtarimTR LTD